The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Upptäck Bromma – bo utanför Stockholms innerstad

Bromma en populär stadsdel i Stockholm att bosätta sig i, vilket inte är konstigt! Allt från närhet till den fina Mälaren och villaområden med ståtliga hus till köpcentrum och flygplats. Bromma har helt enkelt allt! Låt oss guida dig igenom Stockholms stadsdel Bromma. 

Nära både stad och natur 

Stadsdelen Bromma ligger i området Västerort inom Stockholm Stad och har fått en utmärkelse att vara en trädgårdsstad. Inom Bromma tillhör bland annat Nockeby, Alvik och Abrahamsberg och massa fler fina områden. Från Bromma tar du dig inte bara smidigt in till Stockholms innerstad och Bromma flygplats utan även ut till naturområden såsom Drottningholm och Ekerö. Detta kan du göra både kommunalt men även med bil eller cykel om man vill ta sig på en utflykt. Ett populärt utflyktsmål är här att åka ut till Drottningholms Slott för att titta på slottsparken och besöka de mysiga butikerna ute på Drottningholm.

Ligger precis intill Mälaren 

En av det fina sakerna med Bromma är att stadsdelen sträcker sig ut längs med Mälaren vilket kan utnyttjas under alla årstider. På sommaren finns det fullt med badplatser, stränder och klippor där du enkelt kan hitta ditt eget lilla smultronställe. Beroende på vart i Bromma du bor är det även enkelt att ta sig ner till vattnet eftersom det sträcker sig hela vägen längs Bromma. På vintern förvandlas istället strandsluttningar till pulkabackar och har man tur fryser isen så pass mycket att det går att åka skridskor precis i det område man bor i. Hur underbart?

Charmigt bostadsområde

I Bromma är majoriteten av bostäderna bostadsrätter av flerbostadshus men även hyresrätter av lägenhetshus finns. Bromma är en populär stadsdel att bo i och kan därför medföra vissa svårigheter att få ett förstahandskontrakt. Däremot är det inte omöjligt utan det gäller att hålla sina ögon öppna och kontakta mindre eller privata hyresvärdar. Bostadsköerna i Stockholm tar många år oavsett vart i Stockholm du letar men har du tur lyckas du få tag på ett kontrakt utan att behöva stå i kö.

Hos Samtrygg kan du få bostad i Bromma utan att behöva stå i kö. Se alla lediga bostäder i Bromma här.

En stor del av charmen i Bromma är de karaktäristiska fyrkantiga villorna med pampiga entréer. I Bromma bor därför många i flerfamiljshus eller villor som oftast ligger nära utmed vattnet. De flesta husen är från 30- och 40- talet och ofta byggda i minimalistisk stil eller funkis som det även kallas. De stora villorna beblandar sig däremot ganska väl med lägenhetshus en bit in från havet närmre kollektivtrafiken. 

Tunnelbanan tar dig in till stan 

I Stockholm är det tunnelbanan som är det effektivaste sättet att ta sig runt och den går hela vägen ut genom Bromma på Gröna linjen. Tunnelbanan går i rusningstrafik var 5e minut och även långt in på natten. Från knutpunkten Brommaplan går det även flera bussar runt om i hela Brommaområdet, bland annat ut till Bromma flygplats. Bromma är även smidigt nog beläget precis utanför de mest intensiva citylivet vilket kan vara skönt om man vill komma bort från stadspulsen som finns i innerstaden. 

En mysig stadsdel

I Bromma kryllar det av mysiga små fik, restauranger och lokala affärer vilket gör det till ett mysigt och lugnt område att bo i, men fortfarande nära in till centrala Stockholm. Det finns även massvis av skolor och dagis som passar utmärkt för barnfamiljer. Bromma är ett stadsområde med det bästa av allt, nära stan och lugnet i naturen som passar både barnfamiljer, äldre och studenter.  


Söker du bostad i Bromma eller annan plats i Sverige? Genom Samtrygg kan du hyra tryggt och enkelt runt om i hela Sverige. Skapa en kostnadsfri profil redan idag och börja sök efter bostäder. 

 

Hyresguiden