The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Tips till dig som ska hyra en omöblerad lägenhet

Har du just skrivit kontrakt för att hyra en lägenhet? Grattis! Det är spännande att få flytta in i ett nytt hem och är det dessutom omöblerat får du chansen att möblera efter eget tycke och smak. Men vad ska man tänka på? Här kommer några tips!

 

1. Vad har du sedan tidigare?

Fundera på vad du har för möbler och inredning sedan tidigare. Kanske har du en säng från ditt tidigare tonårsrum, ett matbord du ärvt från en släkting, eller handdukar och sängkläder sedan något tidigare boende du haft. När man börjar tänka efter finns det oftast en del att tillgå i sin närhet.

2. Shoppa second-hand eller fråga vänner!

Att köpa möbler till ett helt nytt boende kan vara kostsamt så på precis samma sätt som att fundera över vad man redan har är second-hand ett bra tips. Tycker du att det är roligt att fixa själv kan du också snygga till dina inhandlade möbler med lite färg eller dekorationer. Tänk också på att allt inte behöver ha samma stil. Att ha olika design på sina köksstolar är snyggt samtidigt som du kan skapa din alldeles egna personliga stil. Fråga även vänner om de har saker de inte vill ha längre eller saker du kan låna. Kanske har någon en mikrovågsugn som de inte använder eller en tavla som de inte har plats för själv.

3. Möblera lätt eller tungt?

Har du ett korttidskontrakt eller planerar du att hyra bostad på längre sikt? Är det ett kortare kontrakt kan det vara både tungt och tidskrävande att flytta in massa möbler om du efter en relativt kort tid sedan ska flytta dem igen. Här kan du tänka på att möblera så ”lätt” som möjligt. Undvik till exempel att ha en sängstomme. Möblera med madrassen direkt på golvet och häng upp ett tyg ovanför som en sänggavel istället. Har du ingen liten och nätt soffa kan du möblera med stora kuddar och dynor på golvet som du sedan enkelt kan flytta utan att behöva kånka på en stor tung möbel.

4. Be om hjälp!

Alla som har flyttat någon gång vet att det ofta är fysiskt krävande och kan ta många timmar. Be dina vänner och familj om flytthjälp. Ju fler armar och ben som kan hjälpa till desto snabbare går det! Bjud på mat och dryck under tiden och spela härlig musik medan ni packar upp så kommer allt gå som en dans – plus att det blir som en liten inflyttningsfest kombinerat med värdefull hjälp.

Vill du hyra bostad – omöblerad eller möblerad – tryggt och enkelt? Kolla in våra tillgängliga objekt, skapa profil och boka visning kostnadsfritt!

 

Hyresguiden