City City

Y är ett populärt område – just nu hyrs X hus ut i området via Samtrygg

Bo i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och också den mest attraktiva staden att bosätta sig i hela vårt avlånga land. Stockholm är en av de fem snabbast växande regionerna i Europa och idag 2020 bor ca 1 miljon i Stockholms stad. Varför den är så populär har många anledningar, men närheten till vatten och de jobbmöjligheter som Stockholm erbjuder är kanske något av det som lockar mest till varför många vill bosätta sig just här.

Stockholm är Sveriges centrum både när det gäller näringsliv och nöjesliv. Staden erbjuder alltid det senaste i krog och nöjesväg – och lockar många turister med sin gamla historiska charm. Staden är byggd på ett antal öar vid Mälarens utmynning i Östersjön som binds ihop med de broar som förbinder stadens olika delar. Stockholm utgörs av 14 stadsdelar. Dessa är Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Liljeholmen, Hässelby –Vällingby, Kungsholmen, Norrmalm, Rinkeby – Kista, Skarpnäck, Skärholmen, Spånga – Tensta, Södermalm, Älvsjö, Östermalm.

Så ökar du dina chanser att hyra lägenhet i Stockholm

Att söka och hyra lägenhet i Stockholm är allt annat än lätt. Utbudet är lågt och efterfrågan på bostäder, i synnerhet i innerstan är högt, vilket har trissat upp både bostadspriser och andrahandshyror rejält. Att hitta en lägenhet i Stockholm har i modern tid blivit ett stort huvudbry. Staden växer och även om bostadsbyggandet i viss mån har tagit fart så är bostadsbristen ett faktum.

Söker du lägenhet i Stockholm konkurrerar du med många andra om de lägenheter som finns till uthyrning. Det är viktigt att vara medveten om att attraktiva objekt alltid försvinner väldigt fort från marknaden och ett hett tips är att bredda dina sökkriterier, både när det gäller specifikt område och storlek på lägenheten. För att öka dina chanser att hitta en andrahandslägenhet kan det vara bra att inkludera områden utanför innerstaden i din sökning. Ett hett tips kan också vara att söka bland större lägenheter då 1:or och 2:or är de mest populära och trycket på dessa är högt. Eftersom efterfrågan på större lägenheter är lägre kan det vara en bra taktik att gå ihop med kompisar eller partner och kunna söka bredare och därmed få tillgång till fler lägenheter på marknaden.