City City

Y är ett populärt område – just nu hyrs X hus ut i området via Samtrygg

Bo i Nacka

Nacka kommun ligger strax öster om Stockholms city och har med sina grönområden och närheten till vatten och skärgård blivit ett allt populärare område att bosätta sig i. Med cykelavstånd in till Södermalm samt goda kommunikationer med Saltsjöbanan och Tvärbanan samt pågående utbyggnad av tunnelbanan med tre nya stationer till Nacka (Sickla, Järla och Nacka C) kan du här kombinera det bästa av både natur och storstadspuls. Mat och shopping finns det gott om i bland annat Nacka Forum och Sickla köpkvarter erbjuder det mesta som kan tänkas behövas.

I Nacka finns det gott om hus och villaområden oavsett om du vill hyra ett hus i funkisstil med stor tomt, eller hyra ett charmigt trähus med närhet till något av Nackas alla naturreservat.

Därför ska du hyra hus i Nacka

Att söka och hyra hus och bostad i Stockholmsområdet kan vara allt annat än lätt. Generellt är utbudet lågt och efterfrågan på bostäder högt vilket har trissat upp bostadspriserna och andrahandshyror rejält. Trots att bostadsbyggandet i viss mån tagit fart råder det fortfarande bostadsbrist. Konkurrensen för bostäder för uthyrning är hård, i synnerhet i innerstan, och risken för att bli lurad är ett vanligt orosmoment bland bostadssökande. Därför kan att söka sig en bit utanför stadskärnan var en god strategi och varför Nacka är ett mycket bra alternativ.

Tänk på att inte vara alltför snäv i dina sökkriterier då du lätt kan missa potentiella hus för uthyrning som skulle vara av intresse för dig. Önskar du hyra hus på längre sikt men inte hittar något som passar just nu kan det ibland vara enklare att hitta korttidskontrakt så att du under tiden du hyr detta sedan i lugn och ro kan söka efter ett mer långsiktigt hyreskontrakt för huset du drömmer om.