City City

Y är ett populärt område – just nu hyrs X bostäder ut i området via Samtrygg

Väster om Stockholms centrum ligger fina ön Kungsholmen. Här hittar du allt från storstadspuls till parker och grönområden. På Kungsholmens sydöstra del promenerar du vackert vid Norr Mälarstrand. Här ligger några av Stockholms finaste lägenheter längst ut bryggor och kajer. Strandpromenaden leder dig till Stockholms stadshus som ståtar med sina 106 meter och skinande tre kronor. På insidan av dess tegelväggar ligger välkända ”Blå hallen” som årligen får finbesök i samband med Nobelbanketten.

På sommaren lockar Kungsholmen med sina utomhusaktiviteter. I Rålambshovsparken möts Stockholmare och njuter av picknick och boule. Här kan du också hyra kajak och paddla ut på Mälarens vatten och få en fantastisk blick av Stockholms innerstad. I närheten ligger det mysiga och något lugnare området Fredhäll som erbjuder badklippor och växtlighet. De senaste åren har många yngre flyttat hit tack vare sina goda transportkommunikationer till City och Södermalm, samt de något lägre bostadspriserna i jämförelse med innerstadens bostadsrätter.

På Kungsholmen finns det också gott om affärer, restauranger och barer. I korsningen mellan två av Kungsholmens mest besökta gator, Flemminggatan och Sankt Eriksgatan, ligger Västermalmsgallerian. Här upplevs Kungsholmens storstadspuls med mycket människor i omlopp.

Kungsholmens både centrala och fina läge gör att många söker sig hit för att finna boende. Likt resten av Stockholms innerstad har detta resulterat i att bostadspriserna på Kungsholmen har skjutit i höjden. För att förbättra chanserna att hitta en hyreslägenhet på Kungsholmen kan du söka bostad i närliggande Kristineberg och Stadshagen som ligger något längre från centrum. Efterfrågan på bostäder är något lägre där vilket gör att du snabbare kan få möjlighet till ett hyreskontrakt.