Vad ingår i er tjänst?

 Samtrygg’s modell innehåller fler komponenter som gör din uthyrning tryggare och smidigare. För dig som uthyrare finns det ett flertal fördelar med att använda de trygghetspaket som vi erbjuder. Vår tjänst är kostnadsfri för uthyrare.

Följande ingår i vårt trygghetspaket:
  • Garanterade betalningar på utsatt datum varje månad
  • Två månaders hyresgaranti om betalningarna uteblir från hyresgästen
  • Trygga hyresavtal
  • Specialanpassad Andrahandsförsäkring
  • Personlig service
  • Verifierade hyresgäster (inkl. kreditupplysning)
Vilken hyra ska jag ta?

 Exakt vilket pris du ska ta beror på flera faktorer, såsom boendeform, område, bostadens skick osv. För få en bättre uppfattning om vilken prisnivå du kan ta, kan du använda dig av vår hyreskalkylator
Det är alltid viktigt att hyran du tar ut är skälig och i linje med vad lagen säger. För att gör det enklare för dig som uthyrare har vi sammanställt en enkel guide om hyressättning här
Hur skriver man avtal?

 Vi har tagit fram standardiserade, trygga avtal som är lätt att anpassa efter varje specifik situation.

Hyreskontraktet signeras elektroniskt via BankID eller Mobilt BankID. Därefter får alla parter ett signerat hyreskontrakt via e-post. Hyreskontraktet finns även tillgängligt när du loggar in på din profil under “Avtal”, vilket du gör här. Båda parterna behöver avtala om uthyrningsperiod och andra avtalsparametrar. I hyreskontraktet kan hyresgästen och uthyraren själva göra ändringar och tillägg som de önskar.
När blir min annons publicerad?

 För att säkerställa att alla uppgifter finns med i din annons kommer vi granska den manuellt innan publicering. Detta görs senast nästkommande vardag efter att du lagt in din annons.
Om vi saknar någon information kontaktar vi dig för att få kompletterande uppgifter.
När kan jag lämna över nycklarna till hyresgästen?

 Hyresgäst och uthyrare kommer tillsammans överens om tidpunkt för nyckelöverlämning. Vid överlämnandet av nycklar rekommenderar Samtrygg att båda parter tillsammans signerar en nyckelkvittens. Nyckelkvittensen skickas ut efter signering.
Vad händer efter en visning?

 Efter varje visning skickar Samtrygg ut enkelt formulär där du lämnar ett “Ja” eller ett “Nej” för varje enskild bostadssökande. Ett “Ja” förbinder dig inte till att signera hyresavtal, men visar för bostadssökande att du är intresserad. Om du har flera bostadssökande som är intressanta, fyll i “Ja” för samtliga. Samtrygg kontaktar dig så fort som möjligt och informerar om vilka bostadssökande som är intresserade av din bostad.