The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords

Skriv en kontaktannons för din bostad i sommar

Snart är det sommar och varför inte passa på att besöka en ny stad eller annan del av landet? En god idé är att hyra ut din tomma bostad under tiden Vi på Samtrygg har tagit fram en lista som hjälper dig att hyra ut din bostad i sommar oavsett om det är en lägenhet, villa eller stuga. Tagga sommar!

Vill du veta hur mycket din bostad kan hyras ut för? Räkna ut en ungefärlig hyra med Samtryggs Hyreskalkylator. 

Hyra ut en villa i sommar

Lägg upp bilder i din annons som visar ditt hus bästa sida. Städa huset och lägg undan onödiga prylar. Ta vågräta bilder med mobilen för att ge en bättre överblick av din bostad. Glöm ej ta bilder på tomten för att visa upp platsen där hyresgästen kan grilla på kvällen och koppla av i kvällssolen. 

Hyra ut en lägenhet i sommar

Hyr du ut en lägenhet är det svårt att visa upp en obefintlig tomt. Det är dock enkelt att visa upp andra fördelar. Ta bilder på balokongen och närområdet. Visa upp närheten till tunnelbanan eller ditt närliggande naturreservat, kanske den lokala pizzerian som gör fantastisk pizza? Dessa trevligheter lyfter värdet på din bostad under semestersäsongen. 

Hyra ut ett fritidshus i sommar

Vi tror att många är intresserade av din sommarstuga i sommar! Glöm inte att lyfta fram faktorer som omgivning och utrustning när du utformar din annons. Berätta om sjön och skogen den är placerad vid och utrustning går att låna, exempelvis fiskespö och tält. Detta förgyller hyresgästens vistelse och höjer intresset för din stuga.

Hyra ut ett radhus i sommar

Vill du träffa nya människor under semestern? Passa på att ha semester i ett trevligt radhus. Våra ovanstående förslag gäller för den här bostadsannonsen också. Passa på att nämna dina trevliga grannar med en kort motivering så kommer hyresgästen känna sig snabbt som hemma.


Om hyresperioden är 2 månader eller längre kan du tryggt och enkelt hyra ut genom Samtrygg. Som uthyrare får du kostnadsfritt tillgång till vårt Trygghetspaket som bl.a. inkluderar betalningsgaranti, trygghetsförsäkring och personlig service. Njut av semestern och hyr ut bekymmerslöst.

 

Hyresguiden