The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords Tenants

Skapa semesterkänslan – hemma

Hemester, svemester och staycation är nog ord som blir mer och mer bekant för de flesta av oss just nu. För vi är nog många som planerar för en semester i närheten av hemmet i sommar. Vad kan man då hitta på för att skapa minnesvärda upplevelser i miljöer som för en själv är väldigt hemtama? Här kommer vår tips!

Vandra

Vandringsleder finns det gott om över hela Sverige. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare går det alltid att hitta alternativ som passar just dig. Bor du i norra delen av vårt land har du en extra förmån genom tillgången till vår vackra fjällmiljö, friska luft och porlande vatten eller varför inte Höga kusten. Bor du söder över finns exempelvis Bohusleden eller Österlenleden.

Ge dig ut på äventyr i närområdet

Visst kan det kännas svårt att hitta inspirationen och semesterkänslan i en miljö som man vistas i dagligen, men det finns ju också någonting som kallas att vara hemmablind. Det finns garanterat ett flertal aktiviteter i ditt närområde som du ännu inte testat på. Finns det en badplats du inte besökt? Har du testat på minigolfbanan eller tennisplanen? Ett naturreservat eller en sjö du inte varit till? Kan man hyra kajak eller bege sig ut på en fisketur? En tips är att besöka din egen kommuns hemsida som säkert har listat en hel del aktiviteter som du kanske inte hade en aning om fanns precis runt hörnet.

Sveriges eget Medelhav

Även om många kanske inte skulle jämföra Sveriges stränder med stränderna kring Medelhavet så finns det faktiskt en hel del fantastiska badpärlor runt om i landet. Piteåhavsbad och Alön i norr med sina kritvita stränder till Tylösand, Falsterbo och Österlen i söder. Gotland och Öland toppar alltid 

Skapa semesterkänslan

Om vi ska vara realistiska så är inte Sverige det land som i alla lägen garanterar strålande sol och härliga bad. Så utomhusaktiviteter i alla ära men chanserna finns i alla fall några dagar kommer att behöva spenderas hemma under tak. Gör din egen hemma staycation och gör det precis så som du skulle ha gjort om du var på “riktig” semester. Ta en långfrukost med extra lyxiga ingredienser såsom pannkakor, färsk frukt och nypressad juice. Sträck ut dig i soffan och läs en bok eller ett magasin. Laga en god middag, tänd ljus, slå på lite bakgrundsmusik och skapa riktig restaurangstämning i ditt eget hem. Gör en spellista som påminner dig om ett resmål du besökt tidigare. Om det inte hjälper – titta på bilder från tidigare sommarsemestrar och dröm dig tillbaka.

Kom ihåg att alltid hålla dig uppdaterad och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Letar du boende? Eller funderar du på att hyra ut? Samtrygg hjälper dig till en trygg andrahandsuthyrning oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd. Skapa en kostnadsfri profil här!

Hyresguiden