City City

Y is a popular area – right now there’s X accomodations available through Samtrygg

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. Den ligger strax norr om Stockholm och här ligger två stora universitet, Sveriges största domkyrka och Uppsala slott. Uppsala är en modern stad men präglas av sin gamla historia. Här finns idag ett rikt kulturliv och närheten till vacker natur. I Uppsala finns det alltid något att se och uppleva, med sin charmiga småstadskänsla kan man hitta sevärda platser för alla smaker.

Göteborg är en populär stad – här erbjuds något för alla. Staden utgörs av 21 stadsdelar som tillsammans erbjuder alltifrån citypuls till lugnare grönområden. Göteborgs närhet till havet har alltid präglat staden. Utanför Göteborgs västkust ligger havsområdet Kattegatt och Göteborgs skärgård. Göteborgs Hamn är nordens största och spelar en betydande roll för svensk industri och varuhandel.

Så ökar du dina chanser att hyra bostad i Uppsala

Som bostadssökande i Uppsala konkurrerar du med många andra om de bostäder som finns till uthyrning. Det är viktigt att vara medveten om att attraktiva objekt alltid försvinner väldigt fort från marknaden och ett hett tips är att bredda dina sökkriterier, både när det gäller specifikt område och storlek på bostaden. Eftersom Uppsala är en studentstad är trycket på små lägenheter väldigt stort. Ett hett tips kan också vara att även söka bland större bostäder för att få tillgång till fler. Detta eftersom att efterfrågan på större bostäder är lägre kan det vara en bra taktik att gå ihop med kompisar eller partner och kunna söka bredare och därmed få tillgång till fler lägenheter att hyra i Uppsala.