City City

Y is a popular area – right now there’s X accomodations available through Samtrygg

Öster om Stockholm centrum ligger stadsdelen Östermalm som främst förknippas med exklusiva bostadskvarter som Karlaplan, Strandvägen, Villastaden, Östermalmstorg och Diplomatstaden. Östermalm avgränsas av Birger Jarls gatan i väster, Valhallavägen i norr och sträcker sig ner till Djurgårdsbrunnsviken och vattnet till Nybroviken. De flesta byggnader på

Östermalm är byggda runt sekelskiftet, från 1880-1930, och runt Östermalms mest förenämnda gata Strandvägen ligger de mest exklusiva sekelsiftsvåningarna. Men Östermalm är så mycket mer än putsade vackra fasader. De finns många vackra grönområden, mysiga caféer, tjusiga butiker och inte att förglömma den underbara saluhallen.

På Östermalm finns flera sevärdheter och platser som lockar både turister som lokalbefolkning. En promenad runt vackra Djurgården och ett besök på Vasamuseet, djurparken Skansen och nöjesplatsen Gröna Lund är ett måste. Djurgården är en ö och stadsdel öster om Östermalm, egentligen heter Valdemarsön men stadsdelens namn “Djurgården” är det namn som brukar användas av allmänheten.

Östermalm är en av Stockholms mest attraktiva områden vilket har resulterat i att det är svårt att hitta bostad här. Bostadspriserna har under de senaste åren skjutit i höjden och ofta kostar mindre bostadsrätter över 120 000 kr per kvadratmeter. Om du söker en hyreslägenhet i Östermalm kan du öka dina chanser till att få ett hyreskontrakt genom att vara ute i väldigt god tid. I regel är kötiden över tio år för hyresrätter i Stockholms innerstad, så långsiktig planering och ett ihärdigt letande krävs oftast för att lyckas hitta en hyreslägenhet här.