The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords

”Jag kunde säga ja till mitt drömjobb, tack vare Samtrygg”

Maja blev erbjuden drömjobbet utomlands, men det var på kort varsel. Hon skulle behöva flytta och det illa kvickt.
– Jag var så glad, det kändes helt fantastiskt! Men jag hade ett stort problem, vad skulle jag göra med min lägenhet? Säger Maja.

2016 fick Maja chansen att uppfylla sin största dröm – att flytta till London och jobba som reporter. Det enda problemet var bara att hon skulle bli tvungen att flytta, på en gång. Det innebar att det var bråttom.

– Jag minns att jag tänkte att lägenheten måste ju hyras ut – nu, säger Maja
Att få sin lägenhet uthyrd är inte nödvändigtvis det svåraste. Men i Majas fall skulle hon själv inte hinna stanna kvar för att hantera uthyrningen.

Vill du hyra ut din bostad? Registrera dig snabbt och enkelt hos Samtrygg

– Jag var ju tvungen att sticka på knappt en vecka, jag visste inte vad jag skulle göra. Men då fick jag tips om Samtrygg. Jag fick höra att de skulle kunna sköta all hantering åt mig när jag inte kunde vara där, fortsätter hon.

Samtrygg erbjuder inte bara en trygghetsförsäkring i uthyrningen utan de är också behjälpliga i hanteringen. Som hyresvärd hos Samtrygg blir du garanterad två månadshyror om betalningen skulle utebli. Dessutom är uthyrning via Samtrygg alltid kostnadsfritt för uthyraren.

Söker du lägenhet? Då kan du göra en ansökan via Samtrygg här

Maja fick hjälp av Samtrygg med snabb och smidig uthyrning, där Samtrygg kunde täcka upp för det hon inte hann göra.

– Jag städade lägenheten och kunde i princip bara lämna ifrån mig nycklarna! Utan Samtrygg hade jag inte kunnat ta jobbet på så kort varsel, säger hon.

Samtrygg fungerar som en hjälpande hand mellan hyresvärd och hyresgäst och finns närvarande i hela processen sedan 2013. De erbjuder en trygg uthyrning med försäkring, betalningsgarantier och hantering. Läs mer om vad andra av Samtryggs användare tycker här.

Hyresguiden