The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Inte hyra bostad nu men kanske senare? – 4 viktiga tips för dig

Funderar du på att hyra en bostad men kanske inte har ett behov nu direkt, utan istället någon gång i framtiden? Här kommer några användbara tips på hur du kan förbereda dig – så att du är redo när det väl är dags!

1. Lägg ner tid på profilen

Din profil på hemsidan är en viktig del i processen, det är den bild som hyresvärdar får av dig. Se till att lägga ner lite extra kärlek på profilen, var noggrann och lyft fram dina fördelar! Profilen kan vara avgörande och med en bra beskrivning ökar du dina chanser att få en bostad.

“Tänk på att ju mer utförligt du fyller i din profil, desto lättare kan vi hjälpa dig att hitta rätt bostad.”

2. Profilbild ökar trovärdigheten

Med en profilbild ökar du din trovärdighet och dina chanser till bostad ytterligare. Välj en bild på dig själv som du tror att din hyresvärd skulle uppskatta – att som hyresvärd få se en bild på personen som ska bo i sin bostad är en trevlig gest och visar på trovärdighet.

3. Bestäm var och hur du vill bo

Välj noga ut vilka områden du vill hyra bostad i. Är du lite mer flexibel så kan det vara bra att bredda sökkriterierna – då kommer du att få fler förslag. Har du å andra sidan bestämt dig för ett specifikt område och vill fokusera på det ska du göra det, men då är det extra viktigt att vara ute i god tid med ditt sökande, eftersom utbudet förmodligen är mindre.

Det är också viktigt att välja hur du vill bo. Bestäm vilken boendeform du kan tänka dig, om du söker lägenhet, hus eller villa och även hur många kvadrat du är ute efter. När detta är ifyllt så ökar dina chanser att matchas med rätt bostad.  

Med Samtryggs matchningstjänst får du förslag på bostäder skickade till dig så tänk igenom noga vad du vill ha för information, och framför allt var och hur du vill bo

Mer om hur du går tillväga och hur matchningen fungerar kan du läsa om här.

4. Goda ord från tidigare

Något som också ökar dina chanser till en bostad är referenser. Tänk relevans här. Om du var hyresvärd, vem skulle du helst vilja få referenser från? Troligtvis tidigare hyresvärdar, eller kanske din nuvarande chef. Detta för att bevisa att du är en skötsam person och betalar dina hyror.

Se till att skaffa fram referenserna i tid – så att du inte står där utan lovord när det väl är dags att ge sig in i bostadssökandet på riktigt!

Se till att ha en uppdaterad profil, idag!

Generellt är det bra att ha allting klart oavsett om du söker boende om en vecka eller någon gång i framtiden. Det gör hela processen smidigare för dig och du har en större chans att hitta ett boende som passar just dig! Du kan sedan hyra bostad depositionsfritt och får personlig service genom hela hyresperioden. Dessutom tar du del av våra trygga hyresavtal och en speciellt utformad andrahandsförsäkring som kompletterar hemförsäkringen. 

Hyresguiden