The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Hyra bostad i Stockholm över sommaren

Sommaren är snart här och många kommer skippa utlandssemestern i år på grund av rådande omständigheter. Passa på att lära känna Stockholm lite bättre, kanske testa en ny aktivitet? Kika vår semesterguide samtidigt som vi ger bra tips för att hyra bostad i Stockholm över sommaren.

Bredda sökområden

Det kan kännas lockande att hitta en bostad vid uteserveringarna på Södermalm eller nära naturen i skärgården. Det finns dock fördelar med att bredda ditt bostadsletande. Om du vidgar dina sökkriterier från innerstan och välkända dyra områden kommer prislappen sjunka. Kollektivtrafiken i Stockholm gör det enkelt att ta dig från plats A till B på kort tid trots att det är en ö i skärgården eller ett evenemang i Älvsjö.

Besök skärgården i sommar 

Om du vill komma ifrån storstadsstressen kan det vara avkopplande att åka ut till skärgården som består av runt 30 000 öar och skär. Här finns ett rikt utbud för alla önskemål – det kan vara livliga krogar, spelningar eller fridfulla båtutflykter. Åk på utflykt till Vaxholm eller Sandhamn för att käka gott och njuta av utsikten från kajen.

Häng söder om söder! 

Testa på att bo utanför söder. Här finns det allt från grönskande områden till fantastiska restauranger. Prislappen är lägre än inne i stan och ger andra gröna fördelar. Vad sägs om att bo i Bagarmossen nära till Nacka naturreservat och den fantastiska lokalkrogen: Centan. Även norr om stan är en bra idé – testa på att bo i Solna nära till event och Mall of Scandinavia.  

Museum eller nöjesattraktioner?

Stockholm har ett rikt nöjesliv – om du åker till Djurgården kan du passa på att gå i vacker natur och framåt kvällskvisten ta ett nöjesåk på Gröna Lund. Om du skulle ta båten från Djurgården till Slussen så skulle du hamna i promenadavstånd till Fotografiska-museet. Många aktiviteter ligger nära varandra och bidrar till storstadslivet.

Testa en ny aktivitet i sommar! 

Det finns en rad olika aktiviteter att prova på i Stockholm! Allt från paddla kajak i Långholmen till att testa schack i Kungsträdgården. Om du är nyfiken på fler aktiviteter gå på på: Visit Stockholms hemsida. 

Behöver du hjälp att hitta en semesterbostad i Stockholm? Vi på Samtrygg har tusentals nöjda kunder och hundratals lediga bostäder i Stockholm för att du ska kunna testa på livet som stockholmare. Hitta din bostad här: Samtrygg.se/Stockholm

 

 

Hyresguiden