The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords

Hyr ut din bostad i vinter och upplev resedrömmen

Drömmer du också om att flytta utomlands ett tag? Många lockas av att resa utomlands under vinterhalvåret men hålls tillbaka av ansvarstaganden som jobb och hyror som ska betalas. Men det behöver inte vara svårt att pausa vardagen och följa din sanna dröm. Det finns ett enkelt sätt att hyra ut din bostad – både snabbt och säkert.

Funderar du på att hyra ut? Här kan du skapa annons och kostnadsfritt ta del av garanterade hyresbetalningar & specialanpassad trygghetsförsäkring.

Att bestämma sig för att flytta utomlands eller att göra en långresa resa innebär ofta att man behöver hyra ut bostaden. Något som många drar sig för då det kan kännas som ett vågspel att ge sig ut på bostadsmarknaden. Du har säkert hört många skräckhistorier från bostadsmarknaden; bedrägerier, oseriösa hyresgäster och en marknad som på många sätt kantas av problem. När du hyr ut din lägenhet finns det många orosmoment. Kan hyresgästen betala? Får du tillbaka lägenheten i bra skick? Är du försäkrad om något händer? Men du kan vara lugn; hyr du ut med Samtrygg slipper du oroa dig. Samtrygg har utvecklat en helhetstjänst som skyddar både uthyrare och hyresgäster från riskerna vid privat uthyrning. Här är några av anledningarna till att tusentals svenskar hyr ut via Samtrygg:

1.Trygga hyresavtal framtagna av våra jurister

Våra jurister har tagit fram ett specialanpassat hyreskontrakt som inte lämnar något åt slumpen. Samtrygg minskar även riskerna för andra oklarheter med hjälp av besiktningsprotokoll, inventarielistor och nyckelkvittenser. Dessutom ökar Samtrygg säkerheten genom att verifiera användare och göra kreditprövningar på hyresgäster.

2. Vi garanterar att hyran kommer på utsatt dag varje månad

Samtrygg ger garanterade hyresbetalningar. Med garanterad hyresbetalning på utsatt tid kommer alltid hyran in när den ska och med upp till 12 månaders hyresgaranti täcker vi för kostnaden om hyresgästen skulle få svårt att betala.

Se upp för oseriösa hyresgäster! Vi har listat vanliga varningstecken du bör se upp för när du ska hyra ut din bostad!

3. Samtrygg försäkrar ditt hem

Om det skulle vara så illa att något i din bostad försvinner eller skadas under uthyrningsperioden har Samtrygg en trygghetsförsäkring som täcker kostnaderna. Vår trygghetsförsäkring är unik i sitt slag och täcker för situationer där den vanliga hemförsäkringen inte är tillämplig. Trygghetsförsäkringen täcker alla möjliga boendeformer, alltifrån att hyra ut hus till att hyra ut lägenhet (både hyresrätt och bostadsrätt).

4. Det kostar ingenting

Du som hyr ut en bostad via Samtrygg behöver inte betala för tjänsten. Vi lägger istället på en en avgift (om 15 %) på den hyra du väljer som hyresgästen bekostar.

5. Vi ger dig personlig service innan, under och efter din uthyrning

Samtrygg följer dig genom hela processen och finns med som en tredje part mellan uthyrare och hyresgäst från dag ett. Om det uppkommer frågor eller funderingar går det alltid att kontakta Samtryggs eminenta kundtjänst som finns behjälplig innan, under och efter uthyrningen.

 

Hyresguiden