The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Hyr bostad i stan – så får du en magisk sommar

Varför inte passa på att upptäcka några av vårt lands fina storstäder i sommar? När stadsborna flyttar ut på landet lägger sig lugnet i stan och öppnar upp för både fina bostäder att hyra och nya saker att upptäcka. Sommaren i stan är inte alls så varm och jobbig som många kan tro, tvärtom är den full av möjligheter för avkoppling nya minnen. Så varför inte satsa på en trevlig stadssemester? Här är vår guide till hur du får den bästa möjliga sommaren när du hyr en bostad inne i stan. 

Stockholm: 

Det sägs ju att Stockholm blommar ut på sommaren, och detta med all rätt. När vinterpulsen lägger sig tar Stockholm ett steg tillbaka och fram blommar en oas av trevliga uteserveringar, mysiga cafeer, strandpromenader och en svalkande glass vid mälaren. Stockholm är som tur omringat av Mälaren vart du än går, vilket gör den till en underbar sommarstad.  Det kryllar av badplatser och klippor dit du snabbt tar dig till oavsett vart i stan du skulle bo. För den som vill ha ännu mer avkoppling går det att hoppa på närmsta färja och ta sig ut till en av alla skärgårdsöarna. 

Hyr en bostad i Stockholm i sommar

Göteborg: 

Den mysiga staden på Västkusten, eller Bästkusten som namnet också går under, blir bara bättre på sommaren. I vanliga fall är Göteborg staden för konserter, festivaler och nöjesparker men staden lever även om allt inte är som det brukar. Sommaren i Göteborg är en blandning av två världar. Du har närheten till Västkusten och skärgården, dit du enkelt tar färjan ut för att spendera dom varma sommardagarna. På kvällen kan man upptäcka någon av de trevliga restaurangerna som staden har att erbjuda eller varför inte hänga i Slottsskogen för en trevlig picknick? Fördelen med Göteborg är att det även går att ta sig runt till fots eller med cykel vilket gör att du slipper stå och trängas på en varm spårvagn. Bor du inne i stan har du närheten till allt!

Se alla bostäder att hyra i Göteborg

Malmö: 

Vill du istället ner till den skånska kusten är Malmö staden för dig. I denna mysiga sommarstad får du närheten till hav, strand och myllret på uteserveringarna på lilla torg. Att hyra en bostad här är även den perfekta hemma-punkten för alla utflyktsmål som finns i Skåne på sommaren. Du behöver inte ta dig långt för att komma till en badplats utan Scaniabadet och Ribersborgsstranden ligger mitt inne i stan. För den som vill ta sig ut på en längre tur kan upptäcka Österlen och Falsterbo, eller varför inte en dagsutflykt till den populära sommarorten, Båstad? 

Upptäck bostäder i Malmö


Att söka bostad och boka visningar genom Samtrygg är helt kostnadsfritt. Börja med att skapa en profil som bostadssökande och ta de första stegen mot en tryggare och smidigare andrahandsupplevelse.

Hyresguiden