The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Hyr bostad i sommar – och upptäck en ny del av Sverige 

Det blir troligtvis ingen utlandssemester i sommar på grund av rådande omständigheter. Med andra ord betyder att vi får njuta av ledigheten på hemmaplan, möjligtvis tälta i fjällen eller hyra hus i en annan del av Sverige. Vi på Samtrygg har tagit fram en lista för att hjälpa dig hyra din bostad samtidigt som du glassar i solen.

Bestämma resmål

Sätt dig ner med dina nära och bestäm vad ni vill göra i sommar. Det finns allt ifrån att vandra i fjällen, till att hänga på stranden eller befinna dig i storstaden. Försök hitta en bostad som går att använda som en bas för flera aktiviteter. Det gör också att alla i familjen blir nöjda.

Hyreskontrakt

Kom ihåg att skriva kontrakt! Trots att du bor i en semesterbostad en kortare period, är det ingen skillnad från ett långtidsboende. Ta det säkra före det osäkra trots att du hyr bostaden av en kompis kollega. Ett påskrivet kontrakt ger dig som hyresgäst en extra trygghet under semestern. 

Upprätta en budget – och skaffa en extra inkomst

Semester innebär ofta en extra påfrestning på ekonomin. Skapa en budget för din semester och räkna ut kostnaderna på boende, mat och olika aktiviteter. Det gör att ni slipper hamna i trångmål i slutet av sommaren. En bra idé är att låta din privata bostad bekosta din semester genom att hyra ut den. Det gör att du får en extra inkomst samtidigt som en annan person får besöka din fantastiska hemstad.

Stadssemester är också semester! 

Semester i stan kan faktiskt vara riktigt härligt. Testa t.ex. på att bo i Göteborg eller  Malmö, som båda har ett rikt kulturliv och fantastisk mat. Liva upp sinnet med att gå på museum eller gå ut på en av många uteserveringar på torget. Varför inte gå på Nordens största science center – Universeum eller besöka sveriges godaste falafelbar – Falafel by Youssif. Att hyra en lägenhet i Stockholm i sommar kan också vara en finfin idé. Ni kan då kombinera storstadsliv med t.ex. utflykter ut i skärgården.

Använd en trygg marknadsplats

För att vara på den säkra sidan lönar det sig att hyra via en trygg tjänst för bostadsuthyrning. Om du planerar att hyra för en lite längre tid kan vi på Samtrygg hjälpa dig hitta en bostad att hyra – tryggt och enkelt.. Skapa en kostnadsfri profil och sök bland hundratals olika objekt för att hitta din drömbostad. Nya annonser publiceras varje dag! Kika in på bostäder här.


 

Hyresguiden