The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Hitta bostad i Stockholm – dolda pärlor utanför innerstaden

Är du på jakt efter en bostad i Stockholm? Du är inte ensam om det. Kommer du inte från Stockholm kan det kännas utmanande att veta vilka områden som kan vara av intresse för dig. Vill du bo i innerstaden är det förstås ett alternativ. Däremot är kostnaderna rätt så höga för att köpa en bostad i innerstaden. Tittar du istället på att få ett hyreskontrakt är kötiderna väldigt långa för innerstaden. Men det kan vara en god idé att du tittar lite bredare. Det finns flertalet områden utanför innerstaden som tillhandahåller relativt kort pendlingstid in till centrum och även en väldigt trevlig boendemiljö. Vi tittar närmare på ett par nedan.

Årsta

Årsta är en stadsdel som ligger precis söder om Södermalm. Alltså väldigt nära innerstaden. Årsta har under de senaste åren vuxit en hel del och är ett trevligt alternativ att titta på. Årsta har blivit populärt bland unga barnfamiljer på senare år men passar lika bra även för äldre personer. För att ta dig in till centrum kan du ta antingen en av ett flertal busslinjer eller ta tvärbanan och byta till tunnelbana eller pendeltåg. Restidsmässigt tar det dig mellan 15 – 25 minuter in till centrum beroende på vilken station eller busshållplats som du reser ifrån.
Vid sidan av närheten till staden erbjuder Årsta även mycket annat. Du har närhet till naturen i Årstaviken med både sjöar och skogsområden. Är du intresserad av träning har du vackra löpspår längs vattnet och tillgång till allt från badminton och simning till ridning och golfanläggning inom kort avstånd. Du hittar även ett stort antal restauranger och shoppingcentrum i Globenområdet, Sickla och Liljeholmen.

Frösunda

Om du tittar strax norr om innerstaden hittar du Frösunda. Det är ett område som expanderat kraftigt på senare år i och med etableringen av Friends Arena och Arenastaden där flertalet bolag valt att förlägga sin verksamhet. Pendlingsmässigt tar det dig 10-20 minuter att resa från Frösunda till centrala Stockholm, vilket gör det till ett bra alternativ när du tittar utanför innerstaden. I Frösunda är det vanligt med barnfamiljer där en majoritet av föräldrarna har en högre utbildning.
Frösunda erbjuder dig även en närhet till de stora grönområdena i Järvafältet och Hagaparken. Är du istället mer intresserad av mat och shopping har du tillgång till en uppsjö av alternativ i närområdena. Det stora shoppingcentret Mall of Scandinavia finns i Solna vilket har ett utbud som tillfredsställer de flesta behoven. Friends Arena erbjuder även en rad av idrotts- och nöjesevenemang året runt.

Telefonplan

Ett ytterligare område som är värt att du tittar närmare på är Telefonplan. Det ligger på södra sidan av Stockholms innerstad och har varit ett område i stark utveckling under de senaste åren. Från Telefonplan tar du dig in till Stockholms centrum på cirka 15 minuter vilket gör det väldigt pendlingsvänligt.
Från detta område har du tillgång till natursköna områden på flera ställen. För den kulturintresserade så finns en hel del att tillgå då Konstfack etablerat sig i lokaler i området. Shopping och mat finns i stort utbud i området. Kort sagt finns det något för alla preferenser om du väljer att flytta till Telefonplan.

 


När du söker bostad via Samtrygg är det en bra idé att du har breda sökkriterier. Det gör att du kommer att få fler möjligheter till att hitta fina bostäder, exempelvis i de fina områdena ovan. Logga in på din profil eller skapa en gratis profil som bostadssökande hos Samtrygg för att ta nästa steg.

Registrera ett konto här

Hyresguiden