The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords Tenants

Guide: tips inför årets “hemester”

Hemester, svemester och staycation är nog ord som blir mer och mer bekant för de flesta av oss just nu. För vi är nog många som planerar för en semester i närheten av hemmet i sommar. Bor du i Stockholm och undrar hur du kan skapa minnesvärda upplevelser i miljöer som för dig själv är väldigt hemtama? Här kommer vår tips!

Skärgården

Det är ingen hemlighet att Stockholm har en fantastisk skärgård och med sina 30 000 öar finns det alltid något nytt att upptäcka. Oavsett om du söker en dagsutflykt eller en längre vistelse kan skärgården erbjuda flera härliga alternativ. Dalarö är en ö i Stockholms skärgårds östra del som erbjuder alltifrån butiker, bad, bageri, muséum och vattenaktiviteter såsom kitesurfing och kajak. Hit kan du ta dig både med båt och bil eller med kollektivtrafiken via pendeltåg och buss.

Det finns även fler fina dagsturer med båt, både i skärgården och på Mälaren. Varför inte besöka Drottningholms slott för lite kunglig flärd, vikingaön Birka som sägs vara Sveriges första stad, eller kanske en tur till Sandhamn som erbjuder allt från bad, mat, shopping och vackra promenader.

Naturområden

Att söka sig ut i naturen sommartid är en upplevelse i sig och Stockholm erbjuder flera vackra nationalparker och naturreservat. Varför inte promenera längst Mälaren på strandpromenaden som sträcker sig från Liljeholmen till Vårberg. Längs vattnet finns flera badplatser, passande för ett svalkande dopp, och har du inte medhavd matsäck kan du stanna för energipåfyllning på vackra Café Lyran där du kan blicka ut över Mälarens vatten. Tyresta nationalpark är en annan pärla strax söder om Stockholm som erbjuder vandringsleder, guidade turer, café, och lanthandel. I närheten av nationalparken finns också Tyresta slott med en intilliggande handelsträdgård.

Äventyr

Är du istället en person som brukar fylla din semester med fart och fläkt så lär du inte behöva ha tråkigt i år heller. Varför inte testa på att åka linbana, rib-båt, paddla kajak eller parkour? Cykelaktiviteter finns det också gott om i och omkring Stockholm oavsett om du föredrar mountainbike på naturstigar utanför Nacka eller guidade cykelturer i Stockholms innerstad. När de riktigt fysiska aktiviteterna har tröttat ut dig, men tävlingssinnet finns kvar, kan du alltid ta en paus på någon av de boulebarer som finns i staden, vilka ofta också erbjuder både mat och dryck.

För barnen

Semestrar du med barn finns det aktiviteter för alla olika åldrar och intressen. Aktiviteter såsom minigolf, frisbeegolf och fotbollsgolf passar hela familjen och kan bli en heldagsutflykt genom att ta med sig picknick och kanske en brädspel för att efteråt ta igen sig efter spelandet. I och omkring Stockholm så finns det flertalet 4H-gårdar där barn ges möjlighet att lära sig om både djur och natur. På några av gårdarna finns det möjlighet till ponnyridning och vissa har även caféverksamhet. Muséer är en annan populär aktivitet för barnfamiljer och i år öppnar bland annat Tekniska muséet upp för lek och lärande utomhus med bland annat matematikträdgården.

Kom ihåg att alltid hålla dig uppdaterad och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Letar du boende i Stockholm? Eller funderar du på att hyra ut? Samtrygg hjälper dig till en trygg andrahandsuthyrning oavsett om du är hyresgäst eller hyresvärd. Skapa en kostnadsfri profil här!

Hyresguiden