The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Guide till områden utanför Göteborgs innerstad

Runt Göteborg finns många attraktiva områden som är lätta att glömma bort men som ändå erbjuder god service, bra kommunikationer och korta restider till centrum. Bland dessa områden finns Öjersjö, Partille, Lerum och Mölndal. När du skapar en profil hos Samtrygg och registrerar dig som bostadssökande är det klokt att välja breda sökkriterier. Då ser du till att inte missa någon av alla de möjligheter och pärlor som finns.

Öjersjö och Partille

Öjersjö är ett skogrikt område utanför Göteborg som ligger intill Knipeflågsbergens och Delsjöområdets naturreservat. Öjersjös höga höjd över havet ger svalare somrar vid värmeböljor och mindre risk för översvämningar. Här finns ett centrum med närhet till barnomsorg och skola samtidigt som det endast tar 20 minuter in till Korsvägen i centrala Göteborg.

Bredvid Öjersjö hittar vi Partille kommun där många dagpendlar in till centrala Göteborg. Här finns det stora köpcentret Allum där du kan handla i 81 butiker och köpa allt från mat till hushållet, kläder, teknik och produkter till dina husdjur. Från Partille Centrum till centrala Göteborg tar det cirka tjugo minuter med allmänna kommunikationer.

Mölndal och Lerum

Som en del av Göteborg finns tätorten Mölndal som kan skryta med den välkända anläggningen Gunnebo Slott. Mölndal har också många fotbollsplaner och idrottsföreningar vilket gör att det är ett intressant område för barnfamiljer. Från Mölndal station tar det endast en kvart in till centrala Göteborg med kollektivtrafiken.

Lerum är en annan välkänd närkommun till Göteborg som ligger vid sjön Aspen. Här finns centrum med gallerian Solkatten som har caféer, utlämningsställe för post, restauranger, klädbutiker, matbutik och annan service. För den som söker rekreation och motion finns äventyrsbadet Vattenpalatset med utepool och vattenrutschkanor, samt bubbelpool, bastu och ångbad. Från Lerum till centrala Göteborg tar det cirka 40 minuter med allmänna kommunikationer.

Kortedala och Biskopsgården

Kortedala byggdes under femtiotalet och är Göteborgs första förort. Här finns en stor variation vad gäller bebyggelse och många olika sorters bostadshus att välja mellan. För barnfamiljerna finns flera olika grundskolor och förskolor samt idrottsföreningar som erbjuder ungdomsfotboll med mera. Från Kortedala till centrala Göteborg tar det mellan 20-30 minuter med kollektivtrafik.

Stadsdelen Biskopsgården omfattar flera områden som ligger på ön Hisingen i Göteborg. Här finns Norra och Södra Biskopsgården, Länsmansgården, Svartedalen och Jättesten. Bebyggelsen ligger i höglänt terräng och de boende har ofta vidsträckt utsikt där de kan se staden och skärgården. Stadsdelen har stora friluftsområden och ett byggnadsminne, Torpet Klara. För den som vill nå service finns tre stora torg, Vårväderstorget, Friskväderstorget och Länsmanstorget. Från Biskopsgården tar det mellan 30-40 minuter till centrala Göteborg med spårvagn.

Majorna

Majorna är ett område som är närliggande Göteborgs centrum med tidstypiska landshövdingehus och stora bostadskvarter. Här finns ett område nära hamnen som avskärmas från övriga Majorna via Oscarsleden. En stor del av Majornas näringsverksamhet ligger på Karl Johansgatan som är ungefär 2 600 meter lång. Sträckningen genom Majorna brukar kallas för Hängmattan då den har formen av en sådan. 

Majorna har delvis klassats som riksintresse för sin byggnadshistoriskt intressanta miljö. För att resa från Majorna till centrala Göteborg tar det mellan 20-30 minuter med allmänna kommunikationer. Spårvagnar är ett vanligt färdmedel i Göteborg och en tydlig del av stadsbilden i Majorna.


Vill du hyra din nästa bostad så tryggt och smidigt som möjligt? Passa då på att kolla in Samtryggs lediga bostäder och skapa en gratis sökprofil för att inte missa kommande objekt!

Hyresguiden