The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Landlords

Funderar du på att hyra ut längre fram? Missa inte tipsen för en smidig och smart process

Funderar du på att hyra ut din bostad i vinter, nästa år eller är du inte helt säker på när det är dags? Oavsett när det blir av är det en god idé att förbereda dig redan nu – då blir timingen perfekt och det är bara att publicera när det väl är dags. Här kommer tre tips för en smidig och smart process så du kan vara redo när det väl gäller. 

Var ute i god tid – påbörja din kostnadsfria annons redan nu!

Har du funderat på att hyra ut din bostad men vet kanske inte exakt när? Förbered dig redan nu så är du beredd och har allting klart när det väl gäller. Påbörja en annons och gör en bra beskrivning av bostaden så har vi på Samtrygg den redo för dig när du väljer att hyra ut. Att skapa en annons binder dig inte till något och du har naturligtvis full bestämmanderätt över när och om annonsen senare publiceras.

Läs mer här om hur du skriver den perfekta hyresannonsen. 

När vill du hyra ut?

Berätta för oss när du skulle vilja hyra ut din bostad så kan vi på Samtrygg lägga upp en plan för när den ska publiceras. Vi är experter på andrahandsuthyrning och vet hur uthyrningen av just din bostad blir så smidig som möjligt. Vet du inte exakt när du skulle vilja hyra ut går det självklart att bestämma exakt tidpunkt längre fram.

Ta bilder när det är ljust

Nu när hösten är här och det blir mörkare ute för var dag som går så kanske det är svårare att få till de där perfekta bilderna. Passa på att fotografera både inomhus och utomhus på dagtid, medan det är ljust ute, och försök att släppa in så mycket ljus som möjligt. Dagsljuset är ett vitt naturligt ljus som blir mycket bättre på bilder. Använd heller inte blixt, det blir sällan bra. 

Vill du ha fler tips kring hur du fotar din bostad? Läs mer här!

Hyresguiden