The Rental Guide

Your personal guide on the rental market. Here you’ll find everything from guides, rules and regulations to interviews and news.

Tenants

Bo i Sundbyberg – en guide till dig som vill trivas och hyra bostad i “Sumpan”

Sundbybergs kommun är Sveriges till ytan allra minsta kommun men också den mest tätbefolkade, och ligger i Stockholms län. Den största staden i kommunen är Sundbybergs stad. Välkommen till denna guide som lär dig mer om “Sumpan” och ger tips för dig som vill hyra bostad här.

Historia

Sundbybergs stad fick sina stadsrättigheter år 1927 och blev då en stad. Namnet Sundbyberg kommer från Sundbybergs gård, som från början utgjorde grunden för Sundbyberg. Innan dess hade området namnet Sundbybergs köping, och växte under 1800-talet upp som en förort till Stockholm, på grund av att järnvägen gick igenom här. Smeknamnet “Sumpan” uppstod i början av 1900-talet och lär härstamma från områdets tidigare dåliga gator – som var leriga sumpiga. 

Den så kallade Marabou-parken var från början en del av Sundbybergs gård, och när den gamla gården revs gjorde man i ordning parken till Sundbybergs invånare.

Saker att göra i Sundbyberg

Sundbyberg är en liten, vacker stad och på sommaren fylls staden av planteringar och blommor av alla de slag. Att bara ta en promenad runt staden kan vara en härlig upplevelse. Annars så finns alltid Marabou-parken med en konsthall. Konsthallen har fri entré så det är bara att strosa runt så länge man har lust. Även runt om i parken finns det olika skulpturer och statyer.

I stadsdelen Duvbo finns det också en mängd vackra, pittoreska och spektakulära hus att gå och titta på och drömma om.

I Sundbyberg är det heller aldrig långt till naturen. I Ursvik finns det en skog med både elljusspår och längre motionsspår utan belysning. Det är bara ett par kilometer hit från stadskärnan. Dessutom finns de båda sjöarna Lötsjön och Råstasjön, där man förutom att träna eller promenera, också kan besöka det traditionella caféet Gröna stugan. En del av Ursviksskogen är Igelbäcks naturreservat där det bland betande djur finns en gammal offersten från forntiden, den så kallade Kymlingestenen.

Om man är intresserad av träning finns det både badhus, friidrottsanläggning, fotbollsplaner, tennisbanor och curlinghall, förutom de många motionsspåren förstås.

Att hyra eller hyra ut en bostad i Sundbyberg

I Sundbyberg finns det många trevliga områden att bo i. Man kan antingen köpa ett hus eller en lägenhet, eller så kan man välja att hyra. Bostadsköerna för hyresrätter är dessvärre generellt långa och då är det ett bra alternativ att hyra i andra hand.

Kolla in lediga bostäder att hyra i andra hand i Sundbyberg just nu

Eftersom området är populärt är det även en bra idé att hyra ut din bostad i Sundbyberg om du har outnyttjad bostadsyta. Räkna enkelt ut vad du kan hyra ut din bostad för med hjälp av Samtryggs Hyreskalkylator

Nära till nöjen och natur i Sundbyberg

Kommunikationer

Det är enkelt att ta sig ut till Sundbyberg från Stockholm. Man kan ta tunnelbanan från T-centralen eller åka buss, spårvagn eller pendeltåg. Det tar bara 12 minuter med tunnelbanan från T-centralen till Sundbybergs centrum. Om man flyger mycket så är Sundbyberg en fantastisk plats att bo på. Det tar bara omkring fem minuter med bil från Sundbyberg till Bromma flygplats, och 20 minuter till Arlanda. Dessutom går det att åka flygbuss både till Bromma och Arlanda flygplats.


Söker du efter en bostad att hyra i Sundbyberg? Sedan starten 2013 har vi på Samtrygg hjälpt hyresgäster och uthyrare till en trygg andrahandsuthyrning, också i Sundbyberg. Se lediga bostäder i området eller skapa ett kostnadsfri konto som bostadssökande eller uthyrare.

Hyresguiden